Om

Lite om oss


 Vi är en småtokig familj på 5 personer, mamma Anneli, pappa Mikael,

dotter Sofia , stora sonen Christoffer och lilla sonen Jonatan och 2 katter.

2-3 av oss tvåbenta åker runt på olika kattutställningar där vi träffar andra likasinnade... dvs andra kattägda människor 

Vi har en liten uppfödning av Devon Rex i hemmiljö.


Vi började med raskatter redan 1985 då vi köpte en blåmaskad perser som vi kuskade runt med på utställningar. Innan dess hade vi båda i princip alltid haft katt sedan vi var små. Persern var inte ensam länge förrän det kom in en kolsvart oriental till familjen som också fick åka med på utställningar. Vid ett tillfälle var vi i Kortedala (vi bodde i Kalmar då) på utställning med båda katterna och just den utställningen slutade med att vi hade 3 katter med oss hem istället för bara de två som vi kom med... En liten vit devon rex "smög" sig nämligen med i packningen hem  Hon dog tyvärr innan hon blev ett år pga en hjärntumör och så var de bara två igen.


När Sofia föddes 1987 blev det inte så mycket utställningar en period, och när vi flyttade till Göteborg 1989 bestämde vi oss för att en kompis skulle ta över katterna. Vi ville inte dela på dem och orientalen gillade inte att åka bil så vi tyckte det var bäst för katterna. Olika omständigheter gjorde att vi var utan katt ända till 2004 då vi tog hand om Tequila som riskerade avlivning om hon inte hittade ett nytt hem och på den vägen är det.


Vi köpte en blåsköldpadd brittisk korthår som vi kunde ställa ut för Tequila gillade inte utställningar, och så var vi fast i den svängen med igen =)


Just ocicat fastnade vi för när Sofia köpte sin första egna katt via en annons, det var S*Halifax Pretty Belinda, en brunspotted ocidam. Eftersom Sofia fortfarande bodde hemma hos oss så var det snart kört för vår del ;) och när Bella fick en kull så valde vi ut Myran (IDP Tinnetösens Mystique) till att bli vår nya familjemedlem. Myran fick dock omplaceras när vår lila ocicat-tjej Dockan (S*Wagga Wagga´s Whole Lotta Rosie) fick ungar. Under sommaren 2014 köpte vi äntligen oss en ny devon rex, Molly (S*Shadowland´s Modesty Blaise) som satte fart på alla här i huset. Hösten 2016 köpte vi in en liten devon till, Maja (SE*Miss Jenny´s Hermaini). 

Anneli

Mikael

Sofia

Christoffer

Jonatan